Šie milteliai gaunami išspaudus šaltalankių sultis ir žemoje temperatūroje išdžiovinus visą uogos minkštimą, odeles, sėklytes, todėl lieka labai vertingo natūralaus aliejaus ir omega-3 ir omega-6 koncentracija. Šaltalankiuose gausu ląstelienos, polinesočiųjų ir mononesočiųjų riebalų rūgščių.
Šiuos miltelius galima naudoti į košes, blynų ir kitų kepinių tešlas, kokteilius, užtepėles, salotas, kremus, jogurtus, varškę ir kitų desertinių patiekalų gamybai.
Patiekalui suteikia švelnią gelsvą spalvą.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais, fermentais ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis.
Maistinė vertė:
- 100 g produkto maistingumas: 1899 kJ/452 kcal,
- riebalai 16,65 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 3,29 g,
- angliavandeniai 54 g, iš kurių cukrų 3,43 g,
- baltymai 20,5 g,
- druska <0,03 g