Šie milteliai gaunami išspaudus juodųjų serbentų sultis ir žemoje temperatūroje išdžiovinus visą uogos minkštimą, odeles, sėklytes, todėl lieka didelė vitamino C ir E ir antioksidantų bei mineralinių medžiagų (kalio, geležies, fosforo) koncentracija. Šiose uogose yra skaidulinių medžiagų, natralių cukrų ( daugiausia gliukozės ir fruktozės).
Šiuos miltelius galima naudoti į košes, blynų ir kitų kepinių tešlas, kokteilius, užtepėles, salotas, kremus, jogurtus, varškę ir kitų desertinių patiekalų gamybai.
Patiekalui suteikia švelnią violetinę spalvą.
Naudodami šiuos miltelius praturtinsite savo mitybą natūraliais, geriau įsisavinamais vitaminais, mineralais, fermentais ir antioksidantais. Tai puikus energijos šaltinis ir subalansuotos mitybos dalis.